Grundejerforeningen Toftemosegaard
Velkommen Folder Referater Budget Regnskab Vedtægter/Love/Regler Diverse Kontakt Links
Vedtægter/Love/Regler
Love for Grundejerforeningen Toftemosegaard
Regler og oplysninger
Love for Grundejerforeningen Toftemosegaard
§ 1
Foreningens navn er "Grundejerforeningen Toftemosegaard" Helsingør Kommune, og den har til formål at varetage medlemmernes fælles interesser som grundejere, og at vedligeholde de private fællesveje og stier gennem vejfonden.
§ 2
Vejfonden er fælles fond til reparation og vedligeholdelse af de private fællesveje og stier med matr. nr. 2fm.
§ 3
Som medlem optages enhver, der er ejer af en eller flere grunde inden for udstykningen af matr. nr. 2a af Stenstrup, Hornbæk sogn, samt grundejere med udkørsel til nævnte udstykning. Som medlemmer kan endvidere optages grundejere, hvis jord ligger i nær forbindelse med udstykningen, og som derfor har fælles interesser med de først nævnte medlemmer. Indmeldelse sker til bestyrelsen.
§ 4
Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed. Den ordinære generalforsamling afholdes årligt i maj måned. Der indkaldes med mindst 3 ugers skriftligt varsel, og indkaldelsen indeholder dagsorden, budget og regnskab.

Ekstraordinær generalforsamling afholdes med samme varsel ifølge beslutning af generalforsamlingen, af bestyrelsen eller ifølge skriftlig forlangende i bestemt formuleret øjemed af mindst 15 medlemmer. Såfremt der i sidste tilfælde ikke møder 2/3 af underskriverne, er bestyrelsen berettiget til at erklære en sådan ekstraordinær generalforsamling for ugyldig.

Generalforsamlingen vælger en dirigent, der på generalforsamlingen afgør alle tvivlsspørgsmål vedrørende sagernes behandlingsmåde og stemmeafgivningen. Dirigenten må ikke være medlem af bestyrelsen, suppleant, kasserer, revisor eller revisorsuppleant for foreningen. Såfremt ingen melder sig frivilligt som dirigent skal formanden dog tiltræde stillingen. Såfremt formanden er fraværende, skal formandens suppleant fra bestyrelsen tiltræde.

Medlemmer af ejerens husstand, lejer og andre brugere af ejendomme indenfor grundejerforeningens område har adgang til at overvære generalforsamlingen, medmindre generalforsamlingen beslutter andet. Det samme gælder repræsentanter for kommunen.

Afstemning sker ved håndsoprækning, medmindre generalforsamlingen eller dirigenten bestemmer, at afstemningen skal være skriftlig.

Et medlem har på generalforsamlingen 1 stemme for hvert grundejerbidrag. Hvis en grund ejes af flere personer, har kun en af ejerne stemmeret.

Stemmeafgivningen kan ske ved skriftlig fuldmagt til et andet medlem eller et medlem af vedkommendes husstand. Intet medlem kan dog afgive stemme med mere end to skriftlige fuldmagter. Skriftlighedskravet bevirker, at fuldmagten skal kunne overleveres til bestyrelsen på generalforsamlingen forud for optællingen, hvorfor eventuel fuldmagt ved SMS, mail o.lign, skal afleveres i printet tilstand. Såfremt fuldmagten ikke kan overleveres skriftligt, vil fuldmagten ikke have retskraft.

Beslutninger på generalforsamlingen træffes ved simpelt flertal blandt de fremmødte, medmindre vedtægten bestemmer andet. Ved stemmelighed er formandens stemme afgørende. Blanke stemmer medregnes ikke. Ved vedtægtsændringer kræves, at mindst 2/3 af de tilstedeværende medlemmer stemmer for vedtagelse.

På generalforsamlingen aflægger bestyrelsen beretning om foreningens virksomhed, revideret regnskab og budget for året. Endvidere fremsættes eventuelle forslag fra bestyrelsen og fra medlemmer.

Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen skriftligt i hænde 14 dage før generalforsamlingen. Forslagene udsendes på mail inden generalforsamlingen.

Endvidere fastsættes kontingent. På generalforsamlingen fremsættes forslag fra bestyrelsen og medlemmer, til reparation- og vedligeholdelsesarbejde af de private fællesveje og stier med matr. nr. 2fm. Endvidere fastsættes næste års vejbidrag.

Det på generalforsamlingen vedtagne indføres i foreningens forhandlingsprotokol, der underskrives af dirigent og referent og udsendes til medlemmerne. Samme protokol benyttes til referat af bestyrelsens møder.

Over det på generalforsamlingen passerede skal der udarbejdes et referat, der underskrives af dirigenten og formanden, hvorefter referatet har fuld beviskraft i enhver henseende.

Når der på generalforsamlingen er truffet gyldig beslutning om forhold af fælles interesse, er bestyrelsen bemyndiget til at underskrive for foreningens medlemmer i ethvert forhold, der er nødvendigt til gennemførelse af generalforsamlingens beslutning.
§ 5
Bestyrelsen består af 5 medlemmer, der vælges af generalforsamlingen. Formanden og kasserer udpeges af generalforsamlingen. Bestyrelsen konstituerer sig i øvrigt selv. Alle bestyrelsesmedlemmer vælges for 2 år ad gangen. Formand og kasserer vælges forskudt af hinanden ligeledes for 2 år ad gangen. Desuden vælges 1 suppleant og 2 revisorer.
Bestyrelsen varetager alle foreningens forretninger. Ved større økonomiske transaktioner tegnes foreningen af hele bestyrelsen, ellers af formanden og mindst et af de øvrige bestyrelsesmedlemmer.
Bestyrelsen kan med generalforsamlingens accept i særlige tilfælde meddele prokura.
§ 6
Foreningens regnskabsår er kalenderåret. Revisorerne skal gennemgå regnskabet kritisk og talmæssigt og afkontrollere bankkonti.
§ 7
Årskontingentet og bidrag til vejfonden betales helårligt ved bankoverførelse via egen netbank. Beløbet er forfaldent 10. januar til betaling inden 1. februar.
Alle restancer inddrives med påløbne omkostninger. Ingen grund kan afhændes, før enhver gæld til foreningen er betalt.
Tinglyste skøder med pligtigt medlemskab kan ikke aflyses.
Fordelingen af fællesudgifterne for de private fællesveje og stier med matr. nr. 2fm er en del pr.matrikelnummer.
Såfremt beløbet ikke er betalt 2 mdr. efter forfaldsdag den 10. januar, fremsendes rykker pålagt rykkergebyr på kr. 150,- Såfremt beløbet ikke er indbetalt 14 dage efter fremsendelse af rykkerskrivelsen, sendes sagen videre til inkasso.
Omkostningerne til inkassosagen påhviler skyldneren.
§ 8
Foreningen kan ikke ophæves, men evt. sammensluttes med nabogrundejerforeninger, hvis det vedtages af mindst halvdelen af medlemmerne, evt. ved skriftlig hjemmeafstemning.
Disse love er blevet vedtaget på den ordinære generalforsamling den 7. august 1971.
Ændring foretaget juni 2012. Ændring foretaget maj 2017. Ændringer foretaget maj 2018.
Ændringer foretaget september 2021. Ændringer foretaget d. 06.12.2022.
Senest ændret juni 2024
Regler og oplysninger
Vejene Kør forsigtigt - max. 30 km.
Vær opmærksom på børn og andre ”bløde” trafikanter.
Parkering Parker egen og evt. gæsters vogne inde på egen grund, ikke i rabatterne, af hensyn til evt. redningskøretøjer.
Gæster kan undtagelsesvis parkere i rabatten.
Rabatten skal kunne benyttes som fortov!
Rabatter/fortov Græsrabatten skal vedligeholdes af tilgrænsende grundejer.
Sten, beplantning og lignende på rabatarealet er ifølge politivedtægten forbudt af hensyn til evt. redningskøretøjer.
Græs fra rabatten, der gror ud over kørebanen og afløbsristene, skal fjernes af hensyn til afvanding.
Der bør holdes en afstand på ca. 10 cm fri jord mellem græs og asfalt.
Rabatten skal kunne benyttes som fortov!
Snerydning Grundejerforeningen har aftale med en entreprenør, der efter tilkald skraber/fejer/gruser vejene.
Det er dog fortsat grundejernes eget ansvar, at der er ryddet ud for egen grund og til vejens midte.
Vedligeholdelse af vejkanter Grundejerforeningen har p.t. ingen fast aftale om afbrænding af græskanterne.
Græskanterne skal vedligeholdes af tilgrænsende grundejer, så græsset ikke bryder asfalten op.
Ved byggeri Rabatten skal ved byggeri friholdes for byggematerialer og opstilling af skure og skurvogne.
Det henstilles, at der ved byggeri lægges jernplader 0,5 m ud over asfalten, så vejkanten ikke trykkes.
Græsslåning samt brug af andre motordrevne haveredskaber Græsslåning m. v. skal foretages inden for følgende tidspunkter:
Søn- og helligdage kl 10.00 – kl 12.00
Lørdage kl 10.00 – kl 17.00
Øvrige dage kl 07.00 – kl 18.00
Afbrænding I henhold til kommunens regulativer er afbrænding ikke tilladt.
Storskrald / haveaffald Haveaffald skal så vidt muligt komposteres på egen grund.
Der henvises i øvrigt til den digitale folder på Helsingør Kommunes hjemmeside.
Beplantning langs veje og stier Grundejere har pligt til at sørge for, at hække, buske og træer, der vokser på egen grund, ikke generer hverken gående eller kørende på fortov og vej.
Ligeledes skal elledninger holdes fri for bevoksning.
Af den viste skitse er angivet, hvilke afstande og mål beplantningen skal holdes indenfor.
Hvis en grundejer ikke selv sørger for at beskære generende beplantning, kan vejvæsenet være nødsaget til at udføre beskæringen for grundejerens regning.

Hække Lad også naboen få del i solen!
Normal hækhøjde er 1.80 m, såfremt intet andet er aftalt naboerne imellem.
Øvrig beplantning, specielt sammenhængende beplantning skal/bør som hovedregel holdes nede i en højde, der svarer til hækhøjde + tillæg svarende til skelafstand.
Hegnsproblemer forelægges kommunens hegnsynsmand.

Hunde Hunde skal ifølge vedtægt altid føres i snor, undtagen når de luftes på egen grund eller i Hornbæk Plantage, der er "hundeskov", d.v.s. hund uden snor men med ledsager.
Hundenes efterladenskaber skal straks fjernes fra vore veje og stier.
Erhverv Støjende erhvervsvirksomhed på matriklen er ikke tilladt